Pervious Concrete Commuter Parking Lot

Glenview_Metra_LotBaxter & Woodman, Inc. completed Phase III Construction Engineering for a 332-space commuter parking lot at The Glen of North Glenview Metra Station in the Village of Glenview, Illinois.  The majority of the parking lot was constructed with pervious concrete pavement with the main aisle turning areas constructed with full-depth hot-mix asphalt.  Two bioswales were constructed along the parking lot.  This project also included over 90 tree plantings and installation of LED lighting.  Construction of this $1,661,000 project was funded (80%) with Federal funding provided under the Congestion Mitigation and Air Quality Improvement (CMAQ) Program authorized under the Safe, Accountable, Flexible, and Efficient Transportation Equity Act: A Legacy for Users (SAFETEA-LU).  Due to the Federal funding, this project was reviewed by and administered through IDOT.